..................ρεπορτάζ// η έρευνα ενός θέματος // κοινωνικό / πολιτικό / πολιτιστικό / οικονομικό ρεπορτάζ


Η Φωτό Μου
Ρεπορτάζ... Πάνος Αϊβαλής

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμετους φόβους μας


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

"Νέα σοβαρή καταγγελία ανασφάλιστου Ασθενούς"

   γράφει ο Γ. Βήχος   


έα σοβαρή καταγγελία ανασφάλιστου Ασθενούς"...... Η περίπτωση του συγκεκριμένου ασθενούς διαψεύδει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης περί της » δωρεάν και ισότιμης πρόσβασης των ανασφάλιστων ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας «Πρόκειται για ασθενή 50 ετών με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια (ισχαιμικής αιτιολογίας), με ποσοστό αναπηρίας 80%.. "Τον εξέτασα πριν από ένα μήνα περίπου για πρώτη φορά και διαπίστωσα πως είχε πολύ καιρό να κάνει διαγνωστικές εξετάσεις για την νόσο του. Του έγραψα λοιπόν ένα triplex καρδιάς και του είπα να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο να το κάνει. ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: τρείς βδομάδες. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: σοβαρή επιδείνωση της νόσου σε σχέση με αυτά που μου είχε αναφέρει. Έπρεπε αμέσως να αυξηθεί η διούρηση. Η αναμονή των τριών εβδομάδων θα μπορούσε να είναι ολέθρια για αυτόν τον ασθενή.Αφού του δίνω νέες οδηγίες τον παραπέμπω σε δημόσιο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο. Πράγματι πηγαίνει στο Λαϊκό όπου διαπιστώνουν την σοβαρότητα και συνιστούν ( όπως φαίνεται στην γνωμάτευση ) τοποθέτηση απινιδωτή. Απλά τον συνιστούν και ταυτόχρονα του λένε πως επειδή δεν έχει ταμείο και επειδή είναι ακριβός (10000 ευρώ) δεν μπορούν να τον τοποθετήσουν στο νοσοκομείο.Ερώτηση πρός τους ηγήτορες του Υπ.Υγειας:εάν συνέβαινε στις τρείς βδομάδες αναμονής ή συμβεί τώρα με την μη τοποθέτηση του απινιδωτή, κάτι σοβαρό σε αυτόν τον ασθενή ποιός θα έχει την ευθύνη;;Τέλος με 80% αναπηρία του συνταγογράφησα τα φάρμακα και το σύστημα μου έβγαλε 25% συμμετοχή. Ευτυχώς θα τα πάρει ΔΩΡΕΑΝ από το ΜΚΙΕ, διαφορετικά δεν θα μπορούσε.*Τα στοιχεία του ασθενούς στην διάθεση οποιουδήποτε «υπεύθυνου».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΛΗΡΩΣΕ 12 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ( λόγω της διαφοράς μεταξύ της λιανικής και ασφαλιστικής τιμής των φαρμάκων).

Επίσης ο συγκεκριμένος ασθενής ο οποίος έχει σακχαρώδη διαβήτη πληρώνει από την τσέπη του – με δανεικά όπως μου είπε – ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ δηλαδη βελόνες ταινίες.ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ( ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Κε ΤΣΙΠΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.Τουλάχιστον μη μας κοροιδεύετε! Γεώργιος Βήχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου